Algemene informatie

Ons pand heeft een oppervlakte van ca 550m² en twee binnentuinen waar de kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. Iedere groep kan zo beschikken over zijn eigen buitenspeelruimte. Uniek is onze extra binnenspeelruimte waar de kinderen zelfs op regenachtige dagen heerlijk kunnen fietsen, rennen, spelen en knutselen. Het kinderdagverblijf heeft een babygroep en twee peutergroepen. In het fotoalbum krijgt u een indruk van ons kinderdagverblijf.

Babygroep

Omdat het verschil tussen een 3 maanden jonge baby en een 2 jarige peuter in ontwikkeling groot is, verblijven de baby's in een aparte groep. De leeftijd ligt hier tussen de 3 en circa 15/18 maanden. De babygroep vraagt meer verzorging en individuele aandacht dan de peutergroepen, vandaar dat in deze groep maximaal elf baby’s aanwezig zijn. Doordat er net als in de peutergroepen dagelijks drie pedagogisch medewerkers aanwezig zijn, is de aandacht voor uw kind optimaal.

Het gedeelte van de babygroep is als volgt ingedeeld: Achter in de tuin kunt u uw kinderwagen neerzetten. De babygroep is ruim opgezet met veel licht en heeft een eigen keuken. De aankleedtafels bevind zich op de babygroep zelf, zodat de pedagogisch medewerksters altijd overzicht hebben. De babygroep heeft een eigen slaapkamer met babyfoon.

Peutergroepen

Bij een leeftijd van ongeveer 15/18 maanden gaat een baby over naar de peutergroep. Soms iets eerder, soms iets later, afhankelijk van de ontwikkeling van uw kind en waar er plaats is. Dit gaat vanzelfsprekend ook in overleg met de ouders. Uw kind gaat stap voor stap wennen op de peutergroep aan de hand van een wenschema net als bij de babygroep.

Bij de peutergroepen is gekozen voor een heterogene groep kinderen van verschillende leeftijden (circa 15/18 maanden tot 4 jaar) in verschillende ontwikkelingsfasen. Voordelen van een dergelijke heterogene groep zijn dat jongere kinderen kunnen leren van oudere kinderen, bijvoorbeeld in taalontwikkeling. Oudere kinderen leren zich verantwoordelijk te voelen en voorzichtig om te gaan met de kleinere kinderen. Een situatie vergelijkbaar met die in een gezin. Bovendien blijven de peuters gedurende 2½ jaar in dezelfde groep bij elkaar.

Een belangrijk aandachtspunt bij Kids & Zo is dat de groep regelmatig opgesplitst wordt. De pedagogisch medewerksters organiseren dagelijks activiteiten in kleinere groepjes met peuters van dezelfde leeftijd. Er is dan meer persoonlijke aandacht en de verschillende leeftijdsgroepen kunnen elkaars bezigheden niet verstoren.

Het gedeelte van de peutergroepen is als volgt ingedeeld: Er zijn twee peutergroepen: elke speelruimte heeft een eigen verschoon gedeelte, kinder wc-tjes slaapkamer en open deuren naar de tuin. Op de bovenverdieping bevindt zich een grote speel/knutselruimte.