Algemene informatie

Het pand heeft een oppervlakte van ca 1000 m² en een grote tuin van maar liefst 650 m² waar de kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. Iedere groep kan zo beschikking hebben over zijn eigen buitenspeelruimte. Uniek is onze binnenspeelhal van 160 m² waar de kinderen zelfs op regenachtige dagen heerlijk kunnen fietsen, rennen, spelen en knutselen. Het kinderdagverblijf heeft twee babygroepen en drie peutergroepen. In het fotoalbum krijgt u een indruk van ons kinderdagverblijf.

Babygroepen

Omdat het verschil tussen een 3 maanden jonge baby en een 2 jarige peuter in ontwikkeling groot is, verblijven de baby's in een aparte groep. De leeftijd ligt hier tussen de 3 en circa 15/18 maanden. De babygroep vraagt meer verzorging en individuele aandacht dan de peutergroepen, vandaar dat in deze groep maximaal tien baby’s aanwezig zijn. Doordat er net als in de peutergroepen dagelijks drie pedagogisch medewerkers aanwezig zijn, is de aandacht voor uw kind optimaal.

Het gedeelte van de babygroepen is als volgt ingedeeld: In de entree kunt u uw kinderwagen neerzetten. De twee babygroepen zijn ruim opgezet met veel licht en hebben een gemeenschappelijke keuken. De aankleedtafels bevinden zich op de babygroep zelf, zodat de groepsleidsters altijd overzicht hebben. Elke babygroep heeft een eigen slaapkamer met babyfoon en open deuren naar de tuin.

Peutergroepen

Bij een leeftijd van ongeveer 15/18 maanden gaat een baby over naar de peutergroep. Soms iets eerder, soms iets later, afhankelijk van de ontwikkeling van uw kind en waar er plaats is. Dit gaat vanzelfsprekend ook in overleg met de ouders. Uw kind gaat stap voor stap wennen op de peutergroep aan de hand van een wenschema net als bij de babygroep.

Bij de peutergroepen is gekozen voor een heterogene groep kinderen van verschillende leeftijden (circa 15/18 maanden tot 4 jaar) in verschillende ontwikkelingsfasen. Voordelen van een dergelijke heterogene groep zijn dat jongere kinderen kunnen leren van oudere kinderen, bijvoorbeeld in taalontwikkeling. Oudere kinderen leren zich verantwoordelijk te voelen en voorzichtig om te gaan met de kleinere kinderen. Een situatie vergelijkbaar met die in een gezin. Bovendien blijven de peuters gedurende 2½ jaar in dezelfde groep bij elkaar.

Een belangrijk aandachtspunt bij 'Kids & Zo' is dat de groep regelmatig opgesplitst wordt. De pedagogisch medewerstkers organiseren dagelijks activiteiten in kleinere groepjes met peuters van dezelfde leeftijd. Er is dan meer persoonlijke aandacht en de verschillende leeftijdsgroepen kunnen elkaars bezigheden niet verstoren.

Het gedeelte van de peutergroepen is als volgt ingedeeld: In de entree kunt u uw buggy of fietsstoeltje neerzetten. Verder zijn er drie ruime peutergroepen. Elke speelruimte heeft een eigen verschoon gedeelte en kinder wc-tjes en open deuren naar de tuin. In het souterrain bevinden zich drie aparte slaapkamers (via de peutergroepen bereikbaar)en een grote speelhal/knutselruimte van ca 160 m².