Algemene informatie

De twee panden(één voor de babygroep en één voor de peutergroepen) in het hofje tussen de Prinsengracht en de Keizersgracht, hebben een gezamenlijk oppervlakte van ca 450 m² en een buitenspeelplaats waar de kinderen naar hartenlust buiten kunnen spelen. Uniek is onze extra speelruimte waar uw kind kan knutselen en spelen. Het kinderdagverblijf heeft een babygroep en twee peutergroepen. In het fotoalbum krijgt u een indruk van ons kinderdagverblijf.

Babygroepen

Omdat het verschil tussen een 3 maanden jonge baby en een 2 jarige peuter in ontwikkeling groot is, verblijven de baby's in een aparte groep. De leeftijd ligt hier tussen de 3 en circa 15/18 maanden. De babygroep vraagt meer verzorging en individuele aandacht dan de peutergroepen, vandaar dat in deze groep maximaal tien baby’s aanwezig zijn. Doordat er net als in de peutergroepen dagelijks drie pedagogisch medewerkers aanwezig zijn, is de aandacht voor uw kind optimaal.

Het babyverblijf is als volgt ingedeeld: In de entree kunt u het jasje van uw kind ophangen. De babygroep is knus en licht. Als de baby's naar het raam kruipen zijn ze op ooghoogte met de buiten spelende peuters. De aankleedtafel bevindt zich op de babygroep zelf, zodat de pedagogisch medewerkers altijd overzicht hebben. De babygroep heeft een eigen slaapkamer met babyfoon en nog een extra ruimte voor de baby's om te spelen.

Peutergroepen

Bij de leeftijd van ca. 15/18 maanden gaat een baby over naar de peutergroep. Soms iets eerder, soms iets later, afhankelijk van de ontwikkeling van uw kind en waar er plaats is. Dit gaat vanzelfsprekend ook in overleg met de ouders. Uw kind gaat stap voor stap wennen op de peutergroep aan de hand van een wenschema net als bij de babygroep.

Bij de peutergroepen is gekozen voor een heterogene groep kinderen van verschillende leeftijden (ca. 15/18 maanden tot 4 jaar) in verschillende ontwikkelingsfasen. Voordelen van een dergelijke heterogene groep zijn dat jongere kinderen kunnen leren van oudere kinderen, bijvoorbeeld in taalontwikkeling. Oudere kinderen leren zich verantwoordelijk te voelen en voorzichtig om te gaan met de kleinere kinderen. Een situatie vergelijkbaar met die in een gezin. Bovendien blijven de peuters gedurende 2½ jaar in dezelfde groep bij elkaar.

Een belangrijk aandachtspunt op Kids & Zo is dat de groep regelmatig opgesplitst wordt. De pedagogisch medewerksters organiseren dagelijks activiteiten in kleinere groepjes met peuters van dezelfde leeftijd. Er is dan meer persoonlijke aandacht en de verschillende leeftijdsgroepen kunnen elkaars bezigheden niet verstoren. Ook kunnen er in kleinere groepjes leeftijdsgebonden spelletjes gedaan worden.

Het peuterverblijf is als volgt ingedeeld: In de entree kunt u uw buggy of fietsstoeltje neerzetten. Verder zijn er twee ruime peutergroepen. Er is een gemeenschappelijke verschoonruimte met kinder wc-tjes. Hiernaast zijn de twee aparte slaapkamers. Op de eerste verdieping is de extra speelruimte.