Kwaliteitskring

De GGD Inspectie hanteert terecht een streng controlesysteem, waarbij er drie zones zijn in kwaliteit: groen, oranje en rood. Vanzelfsprekend betekent een groene zone dat de kinderopvang ‘goed of excellent’ is. De zone oranje betekent dat de kinderopvang in de ‘gevarenzone’ is en de zone rood betekent dat de kinderopvang als ‘slecht’ wordt gewaardeerd.
Welke kleurcode een kinderdagverblijf heeft is te vinden op: schoolwijzer.amsterdam.nl/.

Aangezien Kids & Zo al jarenlang een organisatie is in de groene zone, zijn wij geselecteerd tot één van de vijf beste kinderopvangorganisaties van Amsterdam en daarbij is ons door gemeente en GGD gevraagd om in de Kwaliteitskring plaats te nemen. Deze Kring dient een voorbeeld voor anderen te zijn en bestaat naast Kids & Zo uit: Kinderdagverblijf Altijd Lente, Bloem, Mirakel en Telraam.
Samen met deze vier andere kinderopvangorganisaties hebben wij vanaf onze oprichting positieve rapportages van de GGD.

De GGD kijkt behalve naar veiligheid, hygiëne en kind-pedagogisch medewerkster ratio, juist ook naar de pedagogische kwaliteit van het kinderdagverblijf.

Wij zijn blij als team met deze positieve insteek van de gemeente en GGD, omdat een goede pedagogische kwaliteit cruciaal is voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0-4 jaar.

Met vriendelijke groet,
Jessica Haije
Pedagoge Kids & Zo